panowie macie jakies nowe rozwiazania??? moze jakies inne zarowy??? a moze podajcie wkoncu jak w vcdsie zrobic sobie zeby nie wywalalo bledow na szafie...
A próbował ktoś włączyć dzienne jako postojowe?? W RSce po Fl jest chyba taka możliwość, że ledy świecą same jako dzienne i ledy świecą z samą soczewką jako mijania (postojówki w lampach wtedy nie świecą). Da się tak zrobić w zwykłej O2FL?? Dzisiaj widziałem Forda S-Maxa, który tak ma i to fajnie wyglądało.
A próbował ktoś włączyć dzienne jako postojowe?? W RSce po Fl jest chyba taka możliwość, że ledy świecą same jako dzienne i ledy świecą z samą soczewką jako mijania (postojówki w lampach wtedy nie świecą). Da się tak zrobić w zwykłej O2FL?? Dzisiaj widziałem Forda S-Maxa, który tak ma i to fajnie wyglądało.
W FL RS w ogóle nie ma postojówek, dlatego tam świecą ledy jako postojówki (są wpięte w odpowiednie PINy w sterowniku). Świecą wtedy z obniżoną mocą.
na razie z LEDami kicha.
Ostatnio chodzi mi po głowie myśl, aby w obudowę zintegrowanego halogena z dziennymi wkleić, dopasować jakimś cudem LEDy ze scouta (tą koniczynkę), pozostawiając jednocześnie przeciwmgielne. Wiem, że nie jest to proste i wiąże się z destrukcją lampy i być może utratą homologacji, ale ...
rydel, mam takie same i mnie tez pasi.
Choć i tak nic nie zastąpi ORI DRL z RSa
Co racja to racja. Albo jeszcze takie z E albo S klasy.
Ale nie jestem zwolennikiem przerabiania zderzaka, halogenów czy kratek dlatego IMO jedynym rozwiązaniem są odpowiednie żarówki. No ale tak jak pisałem o gustach się nie dyskutuje.
rydel próbowałem tych co ty i moim zdaniem nie jest dobrze, bo w połączeniu z odbłyśnikiem światło nie jest jednorodne i bardzo kierunkowe. Próbowałem też innych a nawet zrobiłem trzy prototypy zamienników:
-2 szt. LED każda po 5W
-8 szt. LED każda po 1W
- ok. 70 szt. LED SMD w sumie ok. 6W.
Ta ostatnia kombinacja wypadła najlepiej ale i tak nie było tak równo jak bym chciał no i niezła rzeźba była.
Komentarz